הורות משותפת היא דרך משפטית של שני אנשים המעוניינים להקים משפחה יחד אך לא בהכרח כחלק מקשר זוגי. הסכם הורות משותפת כולל את כל ההיבטים הקשורים להורות כולל הסדרי משמורת, מזונות, זכויות וחובות של כל צד בהקשר לטיפול בילד. מכיוון שאין קשר של נישואין וניהול בית משותף הרי שההורות היא חוזה משפטי לכל דבר. כל אדם המעוניין להיות חלק מהליך כזה חייב להבין את המשמעות המשפטית של ההסכם, שכן הוא מספק בסיס חוקי ברור שיכול למנוע בעיות משפטיות בעתיד, במיוחד במקרים של חילוקי דעות בין ההורים והוא מעגן את הדרך שבה מערכת היחסים הזאת תתנהל בשגרה.

התוקף המשפטי של הסכם הורות משותפת
כמו כל הסכם משפטי כך גם הסכם הורות משותפת נושא תוקף משפטי מלא, כל עוד הוא נחתם על ידי הצדדים בהסכמה מלאה, רצון הדדי ומנוסח בצורה שתואמת את הדרישות המשפטיות. תוקף זה מאפשר להבטיח שכל אחד מההורים יישא בזכויות ובחובות שקשורות לילד ובכך יימנעו סכסוכים משפטיים בעתיד. עם זאת, חשוב לוודא שההסכם נחתם תוך שקיפות מלאה ושהוא לא מפר את טובת הילד. במקרה של שינוי בנסיבות ייתכן שההסכם יצטרך עדכון או שינויים ולכן חשוב להתייעץ עם עורך דין המתמחה בהסכמים מסוג זה. התוקף המשפטי מעניק לו את הכוח לקבוע את ההסכמות של הצדדים כך שלא יהיו תחומים לא מוגדרים או לא ברורים.
אפשרויות מרובות להקמת משפחה
בעידן המודרני קיימות מגוון אפשרויות להקמת משפחה, מעבר למסגרת הזוגית המסורתית. אחת מהן הוא הסכם הורות משותפת, שמאפשר לאנשים שונים להקים משפחה מבלי להידרש לנישואין או קשר זוגי. זוגות חד מיניים, רווקים או בני זוג לא נשואים יכולים לבחור באפשרויות אלה כדי להביא ילדים לעולם ולנהל את ההורות במשותף. מדובר בחלופה שיכולה להתאים למצבים שבהם בני הזוג מעוניינים בהורות בלבד ללא קשר זוגי.
אם אתם מתעניינים בעריכת הסכם הורות משותפת פנו למשרד עו"ד YTL, משרד עם ניסיון רב בנושאים מגוונים, מורכבים ופשוטים כאחד.