תביעת כתובה לאחר גירושין

בני זוג שנישאו בטקס דתי ומחליטים להתגרש יכולים להגיש תביעה לכתובה במקרה של סכסוך או אם אחד הצדדים מעכב את תשלום הסכום שנקבע בהסכם הכתובה. מדובר בתהליך משפטי שנערך בדרך כלל בבית המשפט הרבני והוא כולל את דרישת הצד הנפגע לקבל את הסכום שהובטח לו על פי ההסכם. תביעת כתובה לאחר גירושין מתבצעת על בסיס ההסכם שנחתם בעת הנישואין ומטרתה להבטיח שהצד שזכאי לפיצוי יקבל את המגיע לו. חשוב לדעת שההליך אינו אוטומטי ודורש הוכחות למקרה בו יש עילה לתביעה. הגשת התביעה אינה תמיד פשוטה ויש להתייחס למספר גורמים משפטיים שישפיעו על תוצאותיה.

תביעת כתובה לאחר גירושין
קרדיט: Canva

מתי אפשר להגיש תביעת כתובה לאחר גירושין?

תביעה לכתובה יכולה להתבצע לאחר גירושין כאשר אחד מבני הזוג טוען כי הוא זכאי לתשלום ולא קיבל אותו. תביעת כתובה לאחר גירושין נחשבת לעיתים קרובות לכלי משפטי שנועד להפעיל לחצים על הצד השני במיוחד כאשר קיימת מחלוקת על סיום הנישואין או על תנאים כאלה ואחרים. ישנן סיטואציות בהן אחד הצדדים מפר את התנאים בהסכם הכתובה ולכן הצד השני יהיה זכאי לפיצוי. חשוב לציין שהעילה להגיש את התביעה תלויה בשיקולים שונים כמו אופי הגירושין והמצב הכלכלי של בני הזוג. לא כל גירושין מאפשרים תביעה כזו ולכן יש לברר את התנאים המשפטיים לפני התחלת ההליך.

מומלץ לקבל ייעוץ מעורך דין לפני ביצוע כל פעולה

לפני הגשת תביעת כתובה לאחר גירושין מומלץ לפנות לעורך דין המתמחה בתחום משפחה ודיני גירושין על מנת לקבל ייעוץ מקצועי. ישנם היבטים משפטיים רבים שיכולים להשפיע על תוצאות התביעה ולכן חשוב להתייעץ עם איש מקצוע שמבין את כל האפשרויות המשפטיות והמעשיות. עורך דין יידע להדריך לגבי הזכויות, מהן ההשלכות של תביעת הכתובה והאם יש עילה מוצדקת להגיש אותה. ייעוץ משפטי נכון יכול להבטיח שלא יתפספס שום שלב חשוב או שתתבצענה טעויות שיפגעו בסיכויי ההצלחה.

במשרד עו"ד YTL עוסקים בנושא של תביעת כתובה ומומלץ לפנות לקבלת ייעוץ פרטני עם יחס אישי ודיסקרטיות מלאה.

שתף את המאמר

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp